تلمبه برقی – آب چاه‌ها و قنات‌های شهر تهران، در روزگاری که این شهر هنوز جمعیت اندکی داشت برای تأمین نیازهای حیاتی مردم اعم از آب شرب و یا آبیاری کشتزارهای اطراف پایتخت، کفایت می‌کرد. اما جمعیت زیادی که به مرور به تهران سرازیر شده بود، نیازهای جدیدی را مطرح می‌ساخت. بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی از جمله چاه‌ها و قنات‌ها، به شیوه‌های قدیمی، دیگر پاسخگوی نیاز شهر نبود و کاهش تدریجی آب سفره‌های زیرزمینی بر اثر خشکسالی و استفاده روزافزون، استحصال آب از این طریق را نیز کاهش داده بود. به همین دلیل شهرداری تهران اقدامات تازه‌ای را برای خرید تجهیزات جدید استخراج آب برای تأمین نیازهای شهر تهران آغاز نمود. تلمبه‌های برقی نیز به عنوان وسیله‌ای نوظهور برای استخراج سریع آب با استقبال مردم روبه‌رو شد./ آبنامه تهران، ص 126.

«شهرداری تهران سه دستگاه تلمبه آب با موتور بنزین به طور مناقصه خریداری می‌نماید. فروشندگان می‌توانند با ملاحظه صورت شرایط و مشخصات موجوده در اداره کارپردازی پیشنهاد خود را تا ظهر روز 6/2/20 در صندوق هیئت نظارت هزینه شهرداری بیندازند. پیشنهادها ساعت 17 همان روز باز خواهد شد.» «شهرداری تهران»./ اطلاعات، 25 فروردین 1320.

«با 20 دینار دو بشکه آب خواهید داشت. تلمبه الکتریکی که به مثال لامپ الکتریک با فشار دکمه کلید به کار می‌افتد و با 20 دینار دو بشکه خالی را پر آب می‌نماید.» شرکت ایران و آلمان./ اطلاعات، 1 مرداد 1318.

 

ارسال دیدگاه

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.