کیمیاگر

در تهران قدیم و در دوران قاجاریه اشخاصی بودند که خود را کیمیاگر می گفتند. آنان مدعی بودند که مشغول آزمایشاتی هستند تا بتوانند مس را طلا کنند. و دارویی (اکسیر) را تهیه نمایند تا عمر انسان را جاودانه کنند. دستوراعمل هایی نیز داشتند که مدعی بودند از دانشمندان قدیمی به دستشان رسیده و بسیار ارزشمند و سری است. اکنون در کتابخانه ملک «دستورالعملهای کیمیائی قاجاریه» مربوط به صفر ۱۱۹۳ قمری (قرن ۱۲) – ۱۵ شعبان ۱۳۴۲ قمری (قرن ۱۴) موجود است. موضوع اثر :کیمیا و کیمیاگری، تاریخ خلق :قمری (قرن ۱۴)، ابعاد :طول (۱۸ سانتیمتر) عرض (۱۰ سانتیمتر و ۹ میلیمتر)

دستور «ساخت اکسیر قاجاریه » وجود دارد مربوط به صفر ۱۱۹۳ قمری (قرن ۱۲) – ۱۵ شعبان ۱۳۴۲ قمری (قرن ۱۴) است. موضوع اثر :کیمیا و کیمیاگری، تاریخ خلق :قمری (قرن ۱۳)، ابعاد :طول (۱۷ سانتیمتر) عرض (۱۰ سانتیمتر و ۴ میلیمتر)

کیمیا یکی از شاخه‌های علوم غریبه است که به کوشش در تبدیل کانی‌ها و فلزات می‌پردازد. ریشه این کلمه از زبان‌های باستانی است و احتمالاً خاستگاه آن بین النهرین می‌باشد.از دیرباز تبدیل مس به طلا و ساخت داروی جاودانگی که به آن اکسیر نیز گفته می‌شده، بیشترین تلاش کیمیاگران را به خود معطوف داشته‌است. اکسیر از نظر جابر بن حیان مشتمل بر هفت گونه است. در کتاب الاحجار علی رای بلیناس، جزء دوم شرحی آورده ‌است. دانش شیمی شکل نوین و توسعه‌یافته‌ای از دانش کیمیا است.

ارسال دیدگاه

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.