فامیلی محله دزاشیب – دو طایفه اصلی عباسی و قاسمی تشکیل می‌دهند که پدران این دو طایفه، عباس و قاسم، اولین زمین‌های دزاشیب را آباد کردند.

 از دیگر طوایف این منطقه مؤمن بیگی‌ها، از مهاجران گرجستان، هستند.

سوتال، نام سبدهای بافتنی دزاشیب، به معنای ساقه گندم است.

اشخاص معروف : شیخ علی شریعتمدار (فرزند حاج ملامحمد جعفر استرآبادی نویسنده منظومه آب‌حیات)؛ میرزا رفیع‌خان، میرزا هدایت، خانواده حسین قلی خان قاجار (برادر فتحعلی‌شاه). بر طبق روایاتی،(آشِب) قلعه بزرگی از قلعه‌های این منطقه بوده‌است که زنگی بن آق سنقر آن را ویران کرده و قلعه عمادیه را در آن بنا کرده‌است.

حسین اعلاء، اسد الله علم، حسین رفسنجانی، فرهاد رفما(منصور) زین العابدین راهنما که همزمان سه پسرش وزیر و دخترش نویسنده بوده است و عبدالله خواجه نوری (سناتور)، حسین اردلان (سناتور) و علی اکبر هاشمی رفسنجانی، مرحوم آیت الله کاشانی، عزت الله رکوعی بوده است و همینطور از اشخاص معروفی که در زمان ناصر الدین شاه قاجار در دزاشیب زندگی می کردند می توان به شیخ علی شریعتمداری پسر حاج ملا جعفر استر آبادی که دارای اختراعاتی همچون ساعت، دزدگیر و تفنگ ته پر منسوب به ایشان بوده و کتاب هم در علم کلام به نام راحه الحلقوم تالیف کرده است شاره نمود. (حسن قاسمی – سیدمحمد سادات حیاط شاهی)

ارسال دیدگاه

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.