ارباب جمشید بهمن (پسر بهمن پارسى) از زردشتیان مشهور اواخر دوره قاجاریه است. او كه خیاط سادهاى بود توانست به یكى از بزرگترین صرافان پایتخت و بلكه كشور تبدیل شود. صرافان آن زمان اجازه داشتند پول به بهره بدهند. از این بابت بسیارى از مردم و حتى دولت به او بدهكار بودند و چه بسا ملك مورد رهن آنها سرانجام به تصرف وى درمىآمد.
ارباب جمشید
«صحافباشى پولى از ارباب جمشید گرفته و خانه عیالش را به عنوان رهن یا بیع شرط داد به ارباب جمشید، مدت منقضى شد، ارباب جمشید در مقام تصرف خانه برآمد. صحافباشى عریضهاى حضور شاه عرض كرد كه ارباب جمشید مىخواهد خانه سى هزار تومانى عیال مرا در عوض چهارده هزار تومان ببرد، مستدعى است مهلتى به من بدهد تا به مرور طلب او را بپردازم.
حكم جوابیه و دستخط این بود: «جناب اشرف اتابك اعظم – صحافباشى را زنجیر كنید تا طلب ارباب جمشید را بپردازد…» / تاریخ بیدارى ایرانیان، ج 1، ص 433.
زمانى پارك اتابك كه امروز سفارت روسیه است به مالكیت ارباب جمشید درآمد:
«… پارك سابق میرزا على اصغرخان اتابك كه حالیه متعلق به جناب ارباب جمشید است…» / ایران نو (نشریه)، پنجشنبه 3 ربیعالثانى 1328 ق.
او غیر از تهران در برخى شهرستانها از جمله یزد املاكى داشت. از آن جمله سراى جمشیدیان یزد است. خیابان شمالى، جنوبى ارباب جمشید حد فاصل خیابانهاى كوشك و منوچهرى كه پیش از آن خیابان ظهیرالدوله نام داشت، برگرفته از نام اوست.
ارباب جمشید زردشتى اراضى پشت جلالیه تا طرشت را از جلالالدوله پسر ظل السلطان خرید و در سمت شمال آن باغ جمشیدآباد را به نام خود كرد. / تاریخ تهران، (حجت بلاغى)، ج 2، ص 8.
باغ آجودانیه پس از درگذشت بانىاش چند دست گشت كه یك وقت هم مالكش ارباب جمشید بوده است. رجوع کنید به جمشید آباد