اولین گاراژ
اولین گارىخانهاى كه نام گاراژ گرفت گارى خانه سیداسدالله بود كه پس از قانون سجل احوال و سجل گرفتن به اسم حسینى درآمده به شیشه در دكان نبش گارى خانهاش، گاراژ حسینى نوشته شد. در سیصد قدمى خیابان چراغ برق از میدان توپخانه در سمت جنوب و پس از آن گاراژ فولادى مقابل كوچه محله…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین تابلوى شهربانى
در سال 1295 ق.، در شانزدهم ذیقعده نخستین تابلوى شهربانى تهران بالاى سردر عمارتى واقع در میدان توپخانه (محلى كه تا پیش از تخریب شدن جهت ایستگاه مترو، اداره پلیس بود) نصب گردید. / تهران قدیم، ص 241.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امیریه (خیابان)
كامران میرزا نایبالسلطنه پسر ناصرالدین شاه كه در دوران سلطنت پدرش وزارت جنگ و حكومت تهران را داشت، به نام امیركبیر شهرت یافت. او در خیابان امیریه امروز باغ بزرگى به نام امیریه داشت كه به همین مناسبت این خیابان بدین نام مشهور شد. ساختمان فعلى دانشكده افسرى نیروى زمینى مقابل مجلس شوراى اسلامى همان…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امیر زاده خانم
عزیز كاشى و امیر زاده خانم از روسپیان معروف شهر تهران بودند كه با گذشت زمان خانه نسبتاً بزرگى در خیابان صفى علیشاه اجاره كرده، فرصتى براى خوشگذرانى در اختیار رجال و خانها و شاهزادگان مىگذاشتند. در این خانه بزرگان قوم رفت و آمد داشتند. نوازندگان معروف و كسانى چون عارف قزوینى و شكر الله…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
آسفالت
از فرانسه آسفالت[1]، به یونانی آسفالتس[2]، به معنی خاك قیردار آید كه جهت پوشش جاده و خیابانها به كار رود. / لغت نامه دهخدا. شن و ماسه با درجهبندیهای مختلف را با قیر در شرایطی خاص و حرارتی حدود 160 درجه پخته و مخلوط كنند و سطح خیابان ها، پشت بامها و جاهای دیگر را…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط