1402/11/06

واژه های متروک (12)

واژه‌های متروک تهران قدیم (12) رسم کلوخ‌اندازان در تهران قدیم از رسومی که در تهران قدیم برگزار می‌شد یکی رسم «کلوخ‌اندازان» بود. این رسم چنانی که از اشعار شعرا‌ی نامدار طی قرون و اعصار بر می‌آید، سراسر ایران را برمی‌گرفت و تنها به تهرانی‌ها تعلق نداشت، اما از آن جایی که در دوران پایتختی این…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1400/01/13

کوچه بیمارستان وزیری

کوچه بیمارستان وزیری – در دوره سلطنت مظفرالدین‌شاه با گمارده شدن امین‌الدوله به صدراعظمی در پایان سال ۱۳۱۴ق/ ۱۸۹۶م، دامنه آزادی نشر افکار نو به نظام تعلیم و تربیت نیز رسید و تحولات بنیادینی در ساختار آموزشی و محتوای مواد درسی پدید آمد. مهم‌ترین گامی که در آغاز زمامداری امین‌الدوله در پیشبرد نهضت روشنگری برداشته…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1400/01/05

پیمان نامه نابودی صنایع ایران

پیمان نامه نابودی صنایع ایران   «والعصر. ان الانسان لفی خسر…»  امین السلطان  گفته بود:«ايرانيان نفري دو قران بيشتر نمي ‌ارزند!» نمی دانیم اگر او هم از اصابت تیر عباس آقا در دم نمی مرد و چون ناصرالدین شاه فرصتی می یافت تا دم آخر بگوید:« اگر زنده بمانم جور دیگری بر این مردم سلطنت…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1399/12/21

شازده آقا عزیز

شازده آقا عزیز – از لوطی های مشهور تهران در ناصری و مظفری بود. عاقبت در شرارتی که در امامزاده داوود رخ داد حاکم تهران دو دست یک شاهزاده را قطع کرد البته بعد از قطع کردن، متوجه شاهزاده بودن او شد. به همین سبب ششصد تومان از مواجب او که این حکم را داده…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1399/11/20

کشیک خانه

  کشیک خانه – قراولخانه . پاسدارخانه . – غلامان کشیکخانه ؛ غلامانی که کار نوبت داری و کشیک انجام می دادند و در کشیک خانه جای داشتند. – سواران کشیک خانه ؛ سوارانی بودند که به دوران مظفرالدین شاه حفظ او را می نمودند. سواران گارد سلطنتی .

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1396/01/02

ایران (خیابان)

طبق اسناد موجود نزد اصغر مهدوى، به روزگار قدیم خیابان شمیران نام داشت. بعدها چنان‌‌كه نقشه حاجى نجم الدوله نشان مى‌‌دهد، قسمت شمالى آن خیابان سادات و قسمت جنوبى آن خیابان امین حضور نام گرفت و چون عین الدوله صدر اعظم مظفرالدین شاه باغ امین حضور را خرید و بدان‌‌جا پارك عین‌‌الدوله را ساخت این…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/30

اولین مسابقه فوتبال

فوتبال از سال‌‌ها قبل یعنى از دوره مظفرالدین شاه در تهران پا گرفت. قبل از آن انگلیسى‌‌ها در جنوب كشور، فوتبال بازى مى‌‌كردند. نخستین مسابقه‌‌هاى انجام شده در تهران به سال 1285 خ. باز مى‌‌گردد. در آن سال‌‌ها اعضاى بانك شاهنشاهى (بانك ایران و انگلیس) و تلگراف‌‌خانه هند و اروپا و اعضاى سفارتخانه انگلیس در…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/29

اولین فیلم

اولین فیلمى كه در تهران به نمایش گذاشته شد فیلم مسافرت مظفرالدین شاه به اروپا بود. ! رجوع کنید به فیلم.

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/29

انجمن معارف

پس از قتل ناصرالدین شاه و برچیده شدن سیطره مطلقه او بر جامعه ایرانى و پدید آمدن فضاى سیاسى متفاوت، دوران مظفرالدین شاه به سبب ضعف جسمانى و روحانى او به خصوص، و عواملى دیگر در مقایسه با سلطنت طولانى و استبداد مطلق العنان پدر و تحولات عظیمى كه پس از انقلاب صنعتى در اروپا…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/29

انجمن برادران حسن‌‌آباد

از انجمن‌‌هاى محلى تهران بود. این انجمن در شعبان 1325ق. تأسیس شد، مركز آن در حسن‌‌آباد مقابل خانه ثقه‌‌الملك حكمران كردستان قرار داشت (نداى وطن، سال اول، شنبه 26 شعبان 1325، شماره 72، ص 2)، روز برگزارى جلسات آن پنجشنبه هر هفته بود. / خاطرات فرید، ص 278.  مؤسس و در واقع رئیس این انجمن…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger