مهدی موش
مهدی موش- مهدی موش (درگذشته ۱۳۰۵ ق.) او کارش را از کودکی نزد آقامحمدحسن، صندوقدار شاه آغاز کرد. بعدها از اعضای صندوقخانه و فراشخانه ناصرالدینشاهی شد. فعلا سندی در ارتباط با هویت او در دست نیست، جز معرفی مختصری که مرحوم بامداد در جلد پنجم شرح رجال از او آورده است. او پس از اینکه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن وفائیه كفاشخانه
از انجمنهاى صنفى تهران بود. انجمن كاركنان كفاشخانه پایتخت به این نام معروف بود. اعلان تأسیس این انجمن در تاریخ 5 رمضان 1325 در روزنامه حبلالمتین درج شد و اعضاى آن در ضمن این اعلان خود را كارگران كفاشخانه اسلامیه دارالخلافه معرفى و اعلام كردند كه از صغیر و كبیر دست به دست یكدیگر داده…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن مخدرات وطن
نهضت مشروطه ایران علاوه بر تغییرات عظیم در ساختار حكومتى جامعه، ایجاد احزاب سیاسى مختلف، باز شدن درهاى اندیشههاى جدید و… نهاد جامعه زنان ایران را هم عمیقاً تكان داد. از همان ابتداى نضج این حركت، زنان همپاى مردان به تكاپو افتادند و از ماجراى گران شدن قند و درگیرى در مسجد شاه گرفته تا…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انبار توپخانه مباركه
در دوره ناصرى در جنوب غربى ارگ سلطنتى كه باغ بزرگى به نام گلشن واقع بود، میدان توپخانه (میدان ارك فعلى) را احداث كردند كه در شمال غربى آن انبار توپخانه مباركه قرار داشت كه هم اكنون در آنجا مسجد ایجاد شده است. / نقشه موسیو کرشش 1275 ق. بررسى اسناد و منابع تاریخى نشان…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امیر قاسم خان (قاسم)
امیر قاسم خان قوانلو قاجار داماد فتحعلى شاه (شوهر بیگم جان دختر دوم فتحعلى شاه) و پدر مهد علیا مادر ناصرالدین شاه یعنى ملك جهان خانم ملقب به مهد علیا. آب انبار در بین راه تهران و شهر رى و مسجد و مدرسه مادر شاه سمت جنوب غربى در آخر خیابان باب همایون تهران از…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامه
امامه بالا و امامه پایین دو آبادى در شمال شرقى اوشان كه در سال 1328 ق. هنگام نقشه بردارى توسط مهندس بغایرى وجود داشته و در نقشه مزبور ترسیم شده است. امامه داراى قلعهاى استوار و مركز قصران داخل بوده است. مرحوم دهخدا آن را چنین معرفى مىكند: دهى است از دهستان لواسان كوچك شهرستان…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده محمد (ع)
در مجاورت امامزاده یحیى در محله عودلاجان بقعه امامزاده محمد (ع) و اتاق قرینه این مرقد كه مقبره مرحوم بهاءالملك همدانى و مسجد كوچكى هم هست، ایوان و كفش كنى و اتاق دفتر و موزه و كتابخانه احداث نمودهاند.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده صالح (تجریش)
امامزاده صالح در بازار تجریش از پسران امام موسی کاظم و برادران امام هشتم شیعیان علی پسر موسی (رضا) است. بنای امامزاده از سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و با شماره ۹۰۹ ثبت شدهاست. بر اساس آخرین برآورد تعداد زائران امامزاده ۳۰ هزار نفر است. به استناد کتیبه سردر…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده سید ولى
یكى از امامزادههاى بنام تهران، بقعه متبرك سید ولى در ضلع شرقى منتهى الیه بازار ارسى دوزان مىباشد. اراضى قبرستان سید ولى كه موضوع و عامل مهمى در ایجاد انقلاب مشروطه ایران گردیده است، در مشرق آن و در فاصله میان بقعه و ضلع غربى بازار ارسىدوزان قرار دارد. بناى بقعه هیچگونه نوشته و كتیبهاى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده سید ناصرالدین
در كنار خیابان خیام (بین میدان اعدام و چهارراه گلوبندك) واقع گردیده، مشتمل بر بقعه هشت ضلعى قدیمى است، كه تصور مىرود از آثار قرن نهم هجرى باشد و طبق كتیبههاى موجود در آن در 1310 و 1311 ق. كه سالهاى آخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار است، به دستور خانم منیرالسلطنه از محل دارایى مرحوم…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط