تاریخچه مذهب مردم شمیران از آغاز تا کنون
تاریخچه مذهب مردم شمیران از آغاز تا کنون از کجا آمده ام؟ آمدنم بهر چه بود؟ به کجا می روم آخر ننمایی وطنم مولوی چکیده: مردم گستره شمیران (قصران و ری) در آغاز عناصر را می پرستیدند(ایران قدیم، ص223) مثل آسمان و خورشید و ماه و ستارگان و نور و آتش و باد و باران(قصران،…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده
از ابنیه باستانى در منطقه قصران كه به حد زیاد در همه جا دیده مىشود بقعههاى سادات و فرزندان امامان(ع) و ذرارى رسول اكرم (ص) است. این سادات یا در عهد حكومت جابرانه امویان و عباسیان در فرار از ستم و جور ایشان بدین حدود پناه آوردند، یا هنگام ظهور علویان در طبرستان و رى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اقلیتهاى مذهبى
اقلیتهاى مذهبى را هر یك در جاى خود شرح خواهیم داد؛ اما كلیات آن را مىتوان اینگونه بیان داشت كه در جوامع بشرى مذهب در كنار دیگر عوامل مؤثر، اصلىترین علت جنگها و درگیرىها را تشكیل مىداده است. اگرچه شكیبایى مذهبى از بنیادهاى كهن فرهنگ ایران است، لیكن در بررسى تاریخى آن به خصوص در…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اذون
یاقوت حموى در صفحه 96، جلد هشتم معجم البلدان، مىگوید: «اذون دیهى از نواحى پهنه قصران خارج از نواحى رى است و ابوالعباس احمد بن حسین بن بابازیدى بدانجا منسوب است.» ابوالعباس سال 495 ق. در اذون متولد شده و اذون در زمان پیدایش نام تهران در سال 261ق. آباد بوده است. به قرینه زیدى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
آیین سده
روز مراسم دینی زرتشتیان كه در تهران هم مانند دیگر نقاطی كه پیروان این مذهب سكونت دارند به اجرا در میآید. زرتشتیان در روز دهم بهمن ماه «روز مهر وبهمن ماه» طی آیین خاصی جشن سده را برگزار میكنند. آیین سده به مناسبت پیدایش و آفرینش آتش در زمان هوشنگ از پادشاهان اسطورهای كیانیان با…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط