1395/12/29

اندرون

حرمسرا و حرمخانه پادشاهان قاجاریه را اندرون مى‌‌گفتند. حكام قاجار بدون توجه به مردم و وضع زندگى ایشان و آینده این سرزمین، در اندرون كاخ خویش غرق نوشیدن و آشامیدن و عیاشى بودند و هیچ حادثه و هیچ كاستى و نقصانى در زندگى روزمره مردم نمى‌‌توانست به آرامش و اداره «اندرون» خللى وارد كند.  هنگامى‌‌كه…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/17

اشرفى

به سكه‌‌هاى زرین دو تومانى (اواخر قاجاریه ده تومانى هم ضرب شد)، یك تومانى، نیم تومانى یا پنج هزارى زرد، دو هزارى زرد و… در دوره قاجاریه اشرفى مى‌‌گفتند و دو اشرفى، یك اشرفى، و… كاربرد داشت. با مقایسه وزن یك تومانى (یك اشرفى) كه در دوران پادشاهى آغامحمدخان، فتحعلى‌‌شاه، محمدشاه و ناصرالدین شاه ضرب…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/11/15

آسیاب گاومیشی

كمی‌ بالاتر از اراضی‌ و تپه‌های‌ یوسف آباد، بر سر راه قدیم یوسف آباد به ونك سمت راست آسیابی‌ قدیمی‌ و آباد مشغول به كار بود. آسیابان و یكی‌ دو خانواده دیگر در آن‌جا ساكن بودند. قهوه‌خانه‌ای‌ هم داشت كه محل استراحت دسته سواره نظام دانشكده افسری‌ بود. تپه‌های‌ اطراف آسیاب هم میدان تمرین سواركاران…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/11/12

آثار البلاد و اخبار العباد

از آثار تاریخی‌، ادبی‌ دوران ایلخانان مغول كه توسط زكریا بن محمد بن محمود قزوینی‌ در سال 674ق. هم زمان با سلطنت آباقاخان، ایلخان مغول نوشته شده است. درآن شرحی‌ درباره تهران آمده كه آن را با تای‌ منقوط و بعد از تبریز چنین آورده:  تهران قریه بزرگی‌ است از قرای‌ ری‌، باغ و بستان…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger