انجمن مظفرى
یكى از انجمنهاى تهران كه محلش نزدیك مجلس بود و در جریان بمباران مجلس شوراى ملى و غارت دكاكین و خانههاى اطراف، این انجمن نیز كه اعضایش از هواداران مشروطیت بودند، تخریب و غارت گردید. «… چه فاصله بین انجمن آذربایجان و انجمن مظفرى و مجلس این خانه واقع شده بود…» / تاریخ بیدارى ایرانیان،…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن مخفى دوم
مؤسس انجمن مخفى دوم جناب آقا میرزا محمدصادق طباطبایى است. آقاى طباطبایى برخلاف هر دو [بهبهانى و صدرالعلما] رفتار خود را قرار داده، نه جلب خواص را طالب و نه میل عوام را مایل، فقط سعى و كوشش خود را در تأسیس مجلس عدالتخانه مىپندارند… به واسطه بودن بعض از اعضاى اولیه در این انجمن…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن طرفداران علم نساء مظلومات ایرانى
روزنامه مساوات نیز پیرو این درخواست، انجمن طلاب را با عنوان «پیش قدمان مشروطیت« مخاطب قرار داده، خواهان رسیدگى به تظلم این عده از زنان شد. همچنین تشكل و قدردانى زردشتیان شیراز از اتحادیه طلاب بیانگر تلاش پیگیر این انجمن در جهت دستگیرى و مجازات قاتلان فریدون زردشتى است. این گروه در ضمن تشكر و…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن تشكر
دولتآبادى از حضور یكى از اعضاى این انجمن به نام حسنخان مشتاق انجمن، در مجلس، در روز كودتاى محمدعلىشاه یاد كرده است. / حیات یحیى، ج 2، ص 319.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن ایالتى و ولایتى
«در دوره مجلس و مشروطه اول و آن انجمن بازىها… با اینكه هنوز قانون انجمنهاى ایالتى و ولایتى از مجلس شوراى ملى نگذشته بود نظر به اینكه لایحه آن را تازه به مجلس برده بودند، ملت در شهرهاى مركز ایالات و ولایات انجمنهایى از وجوه اهالى ولى البته بدون انتخاب و ترتیب به اسم انجمن…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن
انجمنهاکه آغاز کننده رسمی مشارکتهای مدنی در ایران بودند، اصلیترین سبب پیروزی انقلاب مشروطیت و پی ریزی تشکیل احزاب بعدی شدند. این انجمنها بر طبق اساسنامه خود به انجمن های سیاسی،ایالتیوولایتی، صنفی، مذهبی، ادبی و منطقهای تقسیم میشدند. ولی با وجود این تفاوت همه آنها در درخواست های سیاسی و اجتماعی مشارکت موثر داشتند. برای…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده معصوم (بریانك)
بقعه امامزاده معصوم در بریانك است. بناى فعلى بقعه مشتمل بر حرم و چهار ضلع مستطیلى به طول 6/5 متر و عرض چهار متر است كه چهار جرز در چهار گوشه آن پیش آمده و ضریح چوبى ساده در وسط آن قرار دارد. ایوان كوچكى در طرف جنوب و اتاقهاى وسیعى در طرفین حرم ساخته…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
احمدشاه قاجار
پسر دوم محمدعلى شاه و ملكه جهان دختر نایبالسلطنه كامران میرزا پسر ناصرالدین شاه است. متولد 27 شعبان 1314 ق. در تبریز و آخرین پادشاه قاجار بود. در دوازده سالگى پس از خلع محمدعلى شاه (24 جمادى الاخر 1327 برابر 25 تیر 1288 خ. و 13 ژوئیه 1909 م) به مقام سلطنت رسید و به…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
احتسابآقاسى
تا اوایل سلطنت ناصرالدین شاه امور احتساب و خدمات شهرى پایتخت از وظایف كلانتر تهران بود، تا اینكه در سال 1275 ق. این امور به طور مستقل به محمودخان احتسابآقاسى محول گردید. / روزنامه وقایع اتفاقیه، ش 435. احتساب آقاسى معناى شهردار را داشت، اما در سال 1276 ق. محمودخان به احتساب الملك ملقب گردید.…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اتومبیل
اتومبیل به شكل آزمایشى در سال 1870 م. توسط ناركوس اتریشى اختراع شد. كارل فردریك بنز[1](8) هم در سال 1885 م. اتومبیل دندهاى و دیفرانسیلدار را اختراع كرد. زمانى كه ناصرالدین شاه به فرنگ مسافرت كرد، با این وسیله آشنا شد اما رغبتى به خرید آن نشان نداد و تا زنده بود هیچكس جرئت نكرد…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط