باروتخانه تهران قدیم
باروت خانه تهران قديم – اين مطلب به معرفى طرح ارزشمند «اوژن فلاندن» نقاش و سياح فرانسوى(1) اختصاص دارد كه براى تهران پژوهان بسيار حائز اهميت است. اين اثر بى همتا كه توسط فلاندن فرانسوى در سال 1256 ق. در اواسط سلطنت محمد شاه قاجار ترسيم شده است، تنها تصويرى است از باروت خانه تهران…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امانیه
در شمال دوشان تپه و در شمال شرقى تهران قدیم محلى بوده كه در كتب تاریخى غالباً به نام «گنج آباد» خوانده شده است كه اكنون جزو شهر محسوب مىگردد، آنجا را امانیه گویند. اهمیت آن به سبب خرابه بسیار كهنه و باستانى آنجاست و نام گنجآباد را نیز به همین مناسبت بر آن نهادهاند.…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامه
امامه بالا و امامه پایین دو آبادى در شمال شرقى اوشان كه در سال 1328 ق. هنگام نقشه بردارى توسط مهندس بغایرى وجود داشته و در نقشه مزبور ترسیم شده است. امامه داراى قلعهاى استوار و مركز قصران داخل بوده است. مرحوم دهخدا آن را چنین معرفى مىكند: دهى است از دهستان لواسان كوچك شهرستان…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده ابراهیم (پس قلعه
بقعه سنگى چهار گوش كوچك و غیر منظم به طول چهار متر و عرض كمتر از آن در پناه درختان بالاى دامنه غربى در راه پس قلعه است كه ایوانى در مشرق، مدخل آن را تشكیل مىدهد و ضریح كوچك مشبك چوبى به طور مورب درون آن قرار دارد. هیچ اثر قدیمى و صنعتى در…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امام جمعه (قلعه)
قلعه امام جمعه سه راه دماوند و در شرق عشرتآباد و غرب فرحآباد و مهدىآباد قرار داشت كه در سال 1328 ق. هنگام ترسیم نقشه آبادىهاى اطراف تهران وجود داشته است. ! امامیه.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
استوناوند
نام قلعهاى است مشهور در دماوند كه بالغ بر سى قرن قرارگاه مسمغان (رئیس مغان) بوده است و به سال 141 ق. سپاهیان منصور دوانیقى آنجا را گشودند و آن حكومت را برانداختند.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
استخر باغشاه
پس از احداث باغشاه در محل میدان اسب دوانى در حكومت ناصرالدین شاه در مركز آن استخرى بزرگ بنا شد كه در وسط آن جزیرهاى و در آن جزیره مجسمه ناصرالدین شاه نصب شد. ! باغشاه. استخرهاى تهران قدیم – كه شرح هر یك در عنوان خود مىآید: استخر آقا رفیع (امامزاده قاسم). استخر باغ آهنگرها…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط