چهارراه سرچشمه تهران
چهارراه سرچشمه تهران – این عنوان یادداشتی از ابراهیم تیموری است: از سال 1210 ق. / 1795 كه روستاي كوچك تهران توسط آقامحمدخان قاجار براي پايتختي ايران انتخاب گرديد و با سرعت توسعه يافت و به صورت شهري درآمد هر خيابان و كوچه قسمتهاي بافت قديمي آن شاهد حوادث و رويدادهاي مختلف سياسي و غيرسياسي…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده سید ناصرالدین
در كنار خیابان خیام (بین میدان اعدام و چهارراه گلوبندك) واقع گردیده، مشتمل بر بقعه هشت ضلعى قدیمى است، كه تصور مىرود از آثار قرن نهم هجرى باشد و طبق كتیبههاى موجود در آن در 1310 و 1311 ق. كه سالهاى آخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار است، به دستور خانم منیرالسلطنه از محل دارایى مرحوم…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده اسماعیل بن زكریا (چیذر)
در پایین تپه چیذر اتاقى ساده با پوشش گنبدى و ایوان كوچكى در مشرق قرار دارد. مختصرى كاشىكارى از عهد ناصرالدین شاه زینت آن را تشكیل مىدهد و درخت چنار كهنسالى داشته كه اكنون شاخههاى متعدد آن هر یك درختى شده است. این امامزاده به باغستانهاى چیذر و رستمآباد مشرف است. مطلب قابل توجه اینكه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده اسماعیل (زرگنده)
زیارتگاهى قدیمى است. مردم آن را قدمگاه چهارده معصوم مىخوانند و سید اسحق هم مىگویند ر قدمگاه چهارده معصوم. / فرهنگ جغرافیایى ایران،ج 1، ص 104. این امامزاده در فضاى وسیع چند هزار مترى غرب رودخانه دربند قرار دارد كه قبلاً قبرستان اهالى زرگنده بود؛ اما سى چهل سال پیش، دیگر اجازه دفن ندادند و…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى ثقهالملك
اراضى بایرى كه در اواسط سلطنت ناصرالدین شاه، از شرق به خیابان دروازه یوسفآباد (حافظ) و از جنوب به خیابان امیریه (امام خمینى) و از غرب به خیابان باغ حسن آباد (خیابان استخر) محدود مىشد. از شمال به تأسیساتى از باغ حسنآباد مستوفى الممالك محدود به سه بخش تقسیم مىشد. بدین شرح: در گوشه جنوب…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط