اولین مجله علمى
در سال 1293 خ. هیئتى از نویسندگان جوان كه از تربیت شدگان مدارس جدید بودند به تأسیس «مجله علمى» همت گماشتند و از طرف خود مردى به نام حسین طهرانى را براى اداره امور مجله برگزیدند. نام مجله علمى به خط درشت چاپ مىشد و در زیر آن عبارت «توانایى فرع دانایى» قرار داشت. قطع…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن وفائیه كفاشخانه
از انجمنهاى صنفى تهران بود. انجمن كاركنان كفاشخانه پایتخت به این نام معروف بود. اعلان تأسیس این انجمن در تاریخ 5 رمضان 1325 در روزنامه حبلالمتین درج شد و اعضاى آن در ضمن این اعلان خود را كارگران كفاشخانه اسلامیه دارالخلافه معرفى و اعلام كردند كه از صغیر و كبیر دست به دست یكدیگر داده…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن منصور
«… كه چون هر طبقه و صنفى انجمن داشتند، حتى كالسكهچىها (انجمن منصور) را تشكیل داده بودند…» / خاطرات احتشامالسلطنه، ص 613. از انجمنهاى صنفى تهران بود. صنف كالسكهچى پایتخت نیز گرد هم آمدند و تشكیل انجمنى به نام منصور دادند مركز آن نیز در خیابان چراغ گاز منزل ضیاءالسلطنه قرار داشت. احتشامالسلطنه از این…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن مستوفیان
از انجمنهاى صنفى تهران بود. انجمن مستوفیان توسط مستوفیانى تأسیس شده بود كه تعهد كرده و قسم یاد نمودند كه در حفظ حقوق دولت و ملت از جان مضایقه نكرده و نگذارند امرى به تقلب بگذرد. / نداى وطن، 1325، ش 41.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن مركزى اصناف
انجمن اصناف از مهمترین انجمنهاى پایتخت و حتى كشور محسوب مىشد. هر یك از اصناف تهران در این دوره براى خود انجمنى تشكیل داده و مركز كل آنها انجمن مركزى اصناف بود، مركز انجمن مركزى اصناف نیز یك كمیسیون چند نفرى بود. / حیات یحیى، ج 2، ص 217. لمبتون تعداد انجمنهاى صنفى پایتخت را…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن خبازها
از انجمنهاى صنفى تهران بود. نكته جالب در مورد انجمن خبازها درگیرى یكى از اعضاى آن به نام میرزا باقر خباز با امینالتجار وكیل مجلس است. امینالتجار ضمن مطرح كردن این درگیرى در مجلس از وكلا خواستار شد تا جلو دخالت بىرویه این گونه انجمنها در امور سیاسى و امورى كه مربوط به آنان نمىشود،…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن اتحادیه تلگرافى
از انجمنهاى صنفى تهران بود. این انجمن توسط كاركنان تلگرافخانه در اوائل سال 1326ق. تشكیل شد و مركز آن نیز در خیابان چراغبرق كوچه پشت بانك شاهنشاهى نمره سه قرار داشت و روزهاى تشكیل جلسات آن دوشنبه و چهارشنبه هر هفته بود. / حبلالمتین، ش 271، ص 4.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط