1400/06/17

وزن بار حیوانات

وزن بار حیوانات – وزن بار حیوانات در ایران در اواخر دوران ناصری به تصریح یوشیدا عبارت بود از؛ یک بار شتر را حدود هفتاد من( 210 کیلوگرم)، بارِ استر را سی و پنج تا پنجاه من و بار الاغ را بیست و دو تا سی من نوشته و کرایه بار را حدود هر یکصد…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1399/12/22

شترقربانی

شترقربانی – سنتی آیینی – مذهبی بود که در تهران قدیم در دوره قاجاریه انجام می شد. اوج این مراسم مربوط به عصر ناصری است که در میدان توپخانه با تشریفات هرچه تمام تر اجرا می گردید و تا دوره رضا شاه ادامه یافت و با مخالفت وی این رسم برافتاد. مراسم شترقربانی یا به…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1399/11/19

وزیر دواب

وزیر دوّاب – دواب ، یعنی جانوران است ولی در فارسی بدون تشدید باء و بیشتر به معنی ستور که سواری می دهد و بار می کشد استعمال شود. وزیر دواب یعنی مستوفی که به جمع و خرج و اسقاط و عمل و غیرهٔ شترخانه و قاطرخانه رسیدگی می کرده است.

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/17

اصطبل (اسطبل)

محل نگهدارى چهارپایان (طویله) است. از آن‌‌جا كه چهارپایان تنها وسیله حمل و نقل نفر و كالا بود، اصطبل از ملزومات كاخ‌‌هاى سلطنتى و ساختمان‌‌هاى حكومتى و اشخاص متمول بوده است. در آن روزگار گو این‌‌كه نیاز به چهارپایان آن‌‌قدر بود كه خانواده‌‌هاى ضعیف‌‌تر هم اگر توان نگهدارى اسب نداشتند، دست كم الاغى داشتند؛ بنابراین…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger