اولین معمار تهرانى
«در متون دوره صفوى به یكى از معماران همعصر شاه طهماسب كه بى تردید در ساختمان برج و باروى شهر شركت داشته، اشاره شده است، سام میرزا در تحفه سامى در معرفى یكى از شاعران دوره شاه طهماسب به نام حافظى مىنویسد: «پدرش از معماران تهران و از خانوادهاى فقیر بود.» / تحفه سامى، ص…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین برج و باروى تهران
اولین برج و باروى تهران در سال 961 ق. به فرمان شاه طهماسب صفوى ساخته شد. !رجوع کنید به برج و بارو.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده هادى (شهررى)
كنار جاده قدیم شهررى به تهران بالاتر از بقعه ابن بابویه بناى آجرى متناسبى از دوران صفوى در داخل محوطه مصفایى وجود دارد كه داراى نوشته قدیمى با كاشى معرق روى مقبره درون حرم مىباشد و حكایت از بناى بقعه مزبور به فرمان شاه طهماسب صفوى مىنماید و نوشتههاى دیگرى مورخ به 1286 ق. در…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده غیبى
در گوشه غربى میدان توپخانه یا سپه فعلى یعنى جنب باروى عهد شاه طهماسب تهران بقعهاى به نام امامزاده غیبى واقع بود و درون آن چالهاى وجود داشت كه مردم در آنجا شمع مىافروختند. این امامزاده هنگام احداث میدان توپخانه جدید یا میدان سپه كنونى تخریب و ضمیمه اراضى میدان گردید. در تصویر به جا…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اللهقلىخان قزوینى
«بنابر اظهار متولى بقعه (امامزاده داوود) در دو سال اخیر طومارها و وقفنامههایى به دست آمده است كه مربوط به زمان شاه طهماسب اول صفوى و فرزند او حیدرمیرزا مىباشد و مىرساند كه این شهریار و فرزند مقتولش املاك و دهاتى را از اللهقلىخان قزوینى خریدارى و وقف امامزاده داوود (ع) كردهاند…» / آثار تاریخى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ازبک
ازبیکها یکی از اقوام ترکتبار ساکن آسیای میانه هستند . ازبیکها در دره فرغانهکه شامل شمال و باختر تاجیکستان و جنوب قرقیزستان میشود و سواحل آمودریا در خاور ترکمنستان و شمال افغانستان نیز جمعیت زیادی دارند. جمعیت این قوم حدود ۳۰ میلیون نفر برآورد میشود. آنان از خانواده زبانهای ترکی سخن میگویند و بیشتر آنها مسلمان سنی و پیرو مکتب حنفی هستند. مطالعات ژنتیکی حکایت دارد که تبار آسیای شرقی (شامل تورکها)، آسیای میانهای، اروپایی و…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط