1395/12/29

انجمن نوباوكان جعفرى

مركز این انجمن در دروازه دولاب نزدیك دبستان دانش قرار داشت. انجمن‌‌هاى مسجد جامع، محبت، سادات، مهدیه، محمدیه، اتحادى شمالى، فدائیان وطن، مودت، دانشمندان، از دیگر انجمن‌‌هاى پایتخت به شمار مى‌‌رفتند. / حیات یحیى، ج 2، ص 325؛ خاطرات فرید ص 294.

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/29

انجمن آل محمد

از انجمن‌‌هاى مذهبى تهران بود. این انجمن متشكل از جمعى سادات بود كه به قول دولت‌‌آبادى برخى مكلا و برخى دیگر معمم بودند. / حیات یحیى، ج 2 ص 160.  ریاست آن بر عهده میرزا ابوالقاسم طباطبائى فرزند سیدمحمد طباطبائى از رهبران انقلاب مشروطیت بود. روابط انجمن آل محمد با دربار همیشه از سوى انقلابیون…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/28

امیری فیروزکوهی

سید کریم امیری فیروزکوهی (زاده ۱۲۸۹  فرح‌آباد ساری – درگذشته ۱۳۶۳ تهران) از شاعران معاصر ایرانی بود. فرزند سید مصطفی‌قلی منتظم‌الدوله از سادات فیروزکوه بود. پدرش از رجال اروپا رفته عهد مظفری و آشنا به تمدن جدید و جد اعلایش امیر محمد حسین خان سردار از جمله فاتحین هرات و بانی دبستان خیریه ایتام در تهران بود که به دبستان فیروزکوهی مشهور است. امیر…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/23

امامزاده محمدباقر

شاهان قاجار و نیكوكاران آن عهد در تعمیر بقاع سادات كوششى داشته‌‌اند، چنان‌‌كه در دیه رودك از دیه‌‌هاى قصران داخل (رودبار قصران) بقعه‌‌اى است به نام امامزاده محمدباقر كه مرقد و آثار آن از فتحعلى شاه است. / (جغرافیاى دره رودبار، ص 24). و این تفصیل بر روى سنگى كه در ایوان آن نصب است…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/19

الورد

واقع در بلوك شهریار تهران است كه میزرا احمدخان مشیرالسلطنه در تاریخ چهاردهم ماه صفر سال 1318ق. پنج دانگ و نیم آن را بر فقرا و ضعفا و ارامل وایتام ساكنین نجف اشرف و كربلاى معلى اعم از این‌‌كه اهل علم باشند یا عامى، از سادات باشند یا غیر سادات؛ همین قدر كه شیعه اثنى‌‌عشرى…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/11/18

ابوالفتح ونكى

«گویا مزار قاضى صابر اختصاص به شخص او ندارد، بلكه جماعتى از سادات نسابه در همان محل مدفون گردیده‌‌اند كه یكى از ایشان ابوالفتح ونكى است و محتمل است ابوهاشم مجدالدین سید شریف نسابه رى نیز در آن‌‌جا مدفون باشد.» / جنةالنعیم، صص 493 تا 495، نقل از جغرافیاى تاریخى شمیران، ج 2، ص 861.

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger