کوچه قنات زرگنده
کوچه قنات زرگنده – در کوچه قنات، مظهر تنها قنات زرگنده قرار داشت. قناتی که پیش از لوله کشی در این آبادی آب شرب تمامی ساکنان آن را تامین می کرد. «طول این قنات ۴۰۰ متر، و دارای مادرچاهی به عمق ۲۰ متر است. مسیر آن غرب رودخانۀ زرگنده و آبدهی آن حدود ۶ لیتر…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
خیار دولاب
خیار دولاب – در تهران قدیم خیار معروف و معمول خیار دولاب بود. گو اینکه خیار شمرونی هم بخشی از بازار را پاسخگو بود. نوع دیگر خیار که در تهران به فروش می رسید خیار اصفهان بود. /مولف در ترانه ای تهرانی که مرتضی احمدی خوانده از خیار دولاب یاد شده است: قلهک و زرگنده…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده اسماعیل بن زكریا (چیذر)
در پایین تپه چیذر اتاقى ساده با پوشش گنبدى و ایوان كوچكى در مشرق قرار دارد. مختصرى كاشىكارى از عهد ناصرالدین شاه زینت آن را تشكیل مىدهد و درخت چنار كهنسالى داشته كه اكنون شاخههاى متعدد آن هر یك درختى شده است. این امامزاده به باغستانهاى چیذر و رستمآباد مشرف است. مطلب قابل توجه اینكه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اسكله
در فرمانى كه در سال 1229 ق. صادر شد و در صفحه 109 كتاب آستانه رى آمده، نام اسكله به عنوان قریهاى از بلوك شمیران ضبط است: «… قریه زرگنده و اسكله و بالغ آباد و چهار هرز [چالهرز] متعلق به قریه مذكوره كه واقع است در بلوك شمیران دارالخلافه طهران… .»
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط