اولین اعلان دندانپزشكى
نخستین اعلان دندانپزشكى از طرف موسیو پاذ یكى از صاحب صنعتان دولت فرانسه، در شماره 636 روزنامه دولتى مورخ پنجشنبه دهم شعبان 1286 ق. به چاپ رسید. موسیو پاذ یكى از صاحب صنعتان دولت بهیه فرانسه است، روز بیستم شهر رجب وارد دارالخلافه گشته، مصمم به شغل رفع مرض دهان و درد دندان است. حكیم…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن وفائیه كفاشخانه
از انجمنهاى صنفى تهران بود. انجمن كاركنان كفاشخانه پایتخت به این نام معروف بود. اعلان تأسیس این انجمن در تاریخ 5 رمضان 1325 در روزنامه حبلالمتین درج شد و اعضاى آن در ضمن این اعلان خود را كارگران كفاشخانه اسلامیه دارالخلافه معرفى و اعلام كردند كه از صغیر و كبیر دست به دست یكدیگر داده…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
استاد كریم شیرازى
بین حرم و ایوان اصلى امامزاده زید در خاتم زیبایى نصب نمودهاند كه بر آن نوشته شده: «صانع استاد كریم شیرازى ساكن دارالخلافه 1301». ! رجوع کنید به امامزاده زید
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى خاصه (سنگلج)
این اراضى در جنوب محل عتیق سنگلج و در غرب امامزاده سیدنصرالدین بود. اعتمادالسلطنه در صفحه 96 المآثر و الآثار، از آن چنین یاد مىكند: «اراضى خالصه دیوانى واقعه در سنگلج را كه خانههاى جناب معیرالممالك دام اجلاله و غیره آنجاست و به باغ خسروخان و باغ قورخانه و باغ امانالله خان اشتهار دارد، به…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اخضر علىشاه
وى در سال 1317 ق./ 1899 م. زیر عنوان «تعیین و ثبت ابنیه محاط خندق شهر دارالخلافه باهره« آخرین اطلاعات آمارى درباره سیماى شهر تهران (Eecologie)را پیش از وقوع انقلاب مشروطیت ایران فراهم آورده است. درویش اخضر این آمار را از سال 1317 تا 1320ق. در زمان ریاست نظمیه مختارالسلطنه و صدارت امین السلطنه تهیه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ابوالقاسم
میرزا ابوالقاسم حكیم باشى ملقب به سلطان الحكماء، معلم طب ایرانى بود. حاج میرزا ابوالقاسم فرزند میرزا جعفر در سال 1245 ق. متولد شد. تحصیلات خود را در مدرسه نیماورد اصفهان و یزد به انجام رسانید و در سال 1270 ق. به تهران آمد و در مدرسه صدر مجلس درس و طبابتى دایر كرد. در…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط