ارسال شده توسط
manger
کله پاچه خوری پادشاه
کله پاچه خوری پادشاه – سر پل تجریش محوطه بازی که امروز فضای سبز و واحدی از ساختمان های شهرداری قرار دارد، از گذشته های دور به سرگوگل شهرت داشته است. تا پیش از سیل تجریش در جنوب این محوطه جایی که ساختمان شهرداری هست و پیش از آنکه وارد بازار تجریش شویم، چند مغازه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
باغ رضوانیه
باغ رضوانیه – از باغهای معروف تجریش، واقع در ضلع غربی جادۀ قدیم شمیران، منطقۀ ۱ شهرداری تهران و متعلق به شاهزاده عبدالحسین میرزا فرمانفرما که آن را در اواخر عمر خود میان برخی از همسران و فرزندانش تقسیم کرد. باغ رضوانیه که در ابتدا به باغ معتمدالدوله شهرت داشت، توسط فرهادمیرزا معتمدالدوله پسر پانزدهم…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
کوچه ذغالی ها
کوچه ذغالی ها – پیش از لوله کشی گاز و رواج این نوع سوخت، کرسی بهترین و مطلوب ترین وسیله گرمازای ایرانیان بود. حتی با آمدن چراغ های کمکی نظیر علاء الدین برای خانواده ها هنوز کرسی حضور پررنگی در زندگی مردم داشت. خرید ذغال و خاکه ذغال و ذخیره آن برای زمستان وظیفه کدبانوها…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اوین
اوین از آبادىهاى حومه شمیران و در چهار كیلومترى غرب تجریش واقع بوده كه اكنون جزیى از شهر تهران شده است. توصیف روزگار گذشتهاش در فرهنگ جغرافیایى چنین است: «جمعیتش 836 تن كه در تابستان 50 خانواده اضافه مىشود.» اما در فرهنگ آبادىهاى كشور تعداد نفوس آن 1779 تن درج مىباشد، دهكده مزبور چنین توصیف…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین تلفن
در سال 1285 ق. اولین تلفن بین شهرى، تهران را به مناطق قلهك و تجریش پیوند داد و تا سال 1304 خ. بین تعدادى از شهرهاى كشورمان سیم كشى تلفن انجام شد. !رجوع کنید به تلفن.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده صالح (تجریش)
امامزاده صالح در بازار تجریش از پسران امام موسی کاظم و برادران امام هشتم شیعیان علی پسر موسی (رضا) است. بنای امامزاده از سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و با شماره ۹۰۹ ثبت شدهاست. بر اساس آخرین برآورد تعداد زائران امامزاده ۳۰ هزار نفر است. به استناد کتیبه سردر…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اكبرآباد شمیران
«به رستم آباد متصل است و در پنج كیلومترى جنوب شرقى تجریش افتاده است. در سابق 200 تن جمعیت داشته است.» / فرهنگ جغرافیایى ایران، ج 1، ص 18. در صفحه 22 تاریخ قسمت شمالى تهران، آمده این قریه، جدیدالاحداث و در دامنه كوه و سردسیر و آبش از قنات است. «دهى است از بخش…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اقدسیه (حصار ملا)
اقدسیه شمیران كه در مشرق تجریش قرار دارد واكنون اراضى آنجا داخل تهران بزرگ به شمار مىآید. در ابتدا باغ و عمارتى بوده كه به فرمان ناصرالدین شاه در مشرق كاخ صاحبقرانیه در نیاوران به نام امینه اقدس، عمه عزیزالسلطان (ملیجك معروف) و زن سوگلى خود ساخته مىشود و به نام او اقدسیه مىنامد. هنگامى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اسدآباد
در مشرق ولنجك و شمال غربى تجریش قرار دارد. اعتمادالسلطنه در سال 1270 ق. مىنویسد: «دوشنبه 25 شعبان 1270 ق. ناصرالدین شاه به اسدآباد حسینعلى خان معیرالممالك و عصر همین روز به داودیه و پس از گذراندن دو روز در آنجا، روز جمعه 28 شعبان از آنجا به نیاوران رفتهاند.» اعتمادالسلطنه مىگوید: «اسدآباد را ظاهراً…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط