نگارستان
نگارستان – باغ و عمارت نگارستان تقریباً همزمان با قصر قاجار بنا شد. این باغ از بناهای فتحعلیشاه قاجار بود که در بیرون تهران آن عهد تأسیس شده و تا عهد مشروطه باقی بود که بعدها آن را قطعه قطعه کردند. مدخل این باغ در جلو میدان بهارستان و خود باغ در شمال این میدان…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ایلچى (بازارچه)
از بازارچههاى قدیمى كه اكنون تنها نامش باقى است و در نزدیكى باغ ایلچى در جنوب محله بازار قرار داشت.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اوین
اوین از آبادىهاى حومه شمیران و در چهار كیلومترى غرب تجریش واقع بوده كه اكنون جزیى از شهر تهران شده است. توصیف روزگار گذشتهاش در فرهنگ جغرافیایى چنین است: «جمعیتش 836 تن كه در تابستان 50 خانواده اضافه مىشود.» اما در فرهنگ آبادىهاى كشور تعداد نفوس آن 1779 تن درج مىباشد، دهكده مزبور چنین توصیف…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین باغ وحش
بیش از 140 سال پیش با تعبیه قفسى جهت نگهدارى پرندگان در باغ لاله زار واقع در بیرون دروازه دولت، نخستین باغ وحش، یا به تعبیر آن روزگار مجمعالوحوش تهران متولد شد. ! رجوع کنید به باغ وحش.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولتیماتوم (اتمام حجت)
در اواخر قاجاریه وضع كشور بسیار اسفبار بود. پادشاهان ضعیف، درباریان و ملایان و بازاریان وابسته و ترسو كه غالباً تابعیت یكى از دو كشور روس و انگلیس را داشتند، گردن كشى سركشان و ناامنى، اقتصاد مرده و مردم رنجور و سرخورده و عوامل دیگر همه دست به دست هم داده ایران زمین را چنان…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انگورى
انگورى از مشاغل تهران قدیم بود. تا صداى دلنشین آنها طنین انداز كوچهها مىشد، زنان كه بیشتر مشتریان آنها بودند. در گذشته وسعت تهران همان محدوده مركزى تهران امروز بود و بسیارى از آبادىهاى اطراف نظیر طرشت، پونك، فرحزاد، كن، آبادىهاى شمیران و شهررى و غیره به تهران نپیوسته بود و در بیشتر این آبادىها…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امین آباد
جایگاهى است كوچك جزو رودبار قصران نزدیك زردبند كه جمعیتش در فرهنگ آبادىهاى كشور 33 تن درج شده، در جنب راه اصلى تهران به شمشك واقع است. باغ دارد. محصولاتش سیب و گلابى و گیلاس است. / فرهنگ آبادىهاى كشور، ج 13، ص 18.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط