ایران
از روزنامههاى منتشر شده در تهران سال 1335 ق. / 1917 م. مجله ایران از انتشارات كلوب بین المللى ایران بوده است. مدیر و رئیس مجله ایران كه همان مدیر كلوب بینالمللى نیز بوده، آقاى نصرالله فلسفى است. / فهرست مجلههاى فارسى
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ایران
اسم خاص پهلوى اِران (Eran) به كشور ایران در عهد ساسانى اران – شتر (Eran Shatre)مىگفتند. در عصر هخامنشى ایى ریا (Arya) نام قوم ایرانى بود و این كلمه را قوم قفقاز به صورت «ایرون« (Iron) «ایرو» (Iroe) و «ایر» (Ir) به خود اطلاق كردهاند. كلمات آریا، آریاییان و ایران و امثال آنكه در زبان…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین مسابقه فوتبال
فوتبال از سالها قبل یعنى از دوره مظفرالدین شاه در تهران پا گرفت. قبل از آن انگلیسىها در جنوب كشور، فوتبال بازى مىكردند. نخستین مسابقههاى انجام شده در تهران به سال 1285 خ. باز مىگردد. در آن سالها اعضاى بانك شاهنشاهى (بانك ایران و انگلیس) و تلگرافخانه هند و اروپا و اعضاى سفارتخانه انگلیس در…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین راه شوسه
اولین راه شوسه تهران (ایران) راهى است كه تهران ناصرى را به قصر دوشان تپه وصل مىكرد. ناصرالدین شاه پس از بازگشت از سفر اروپایىاش دستور داد تا مهندسین فرنگى اقدام به احداث جاده نمایند تا او به راحتى و با سرعت بیشتر خود را به قصر دوشان تپه برساند. در این قصر بود كه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن ایرانشناسى
در مهرماه 1324 خ. به منظور تحقق و تتبع در فرهنگ، تاریخ، ادب، آثار و ابنیه ایران در تهران تأسیس شده است. / فرهنگ معین. انجمن ایرانى فلسفه و علوم انسانى انجمنى است وابسته به یونسكو كه در تهران توسط عدهاى از روشنفكران تأسیس شده است. / فرهنگ معین
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن ارامنه
از انجمنهاى مذهبى تهران بود. روزنامه حبلالمتین ضمن درج اسامى انجمنهاى ملى شركت كننده در جشن سالروز مشروطیت از انجمنى هم با نام «انجمن اتحادیه ارامنه تبعه ایران» نام برده است. / حبلالمتین، 1325، ش 203، ص 4.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امام جمعه تهران
در سال 1224 ق. مسجد شاه، بزرگترین مسجد تهران، به فرمان فتحعلىشاه ساخته شد و هم او بود كه در سال 1236 ق. میر محمدمهدى را به سمت امام جمعه تهران برگزید و از این تاریخ به بعد پایتخت ایران همواره و پیوسته داراى امام جمعه بوده است: 1. میر محمدمهدى معمم اصفهانى متولد 1186…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
الکساندر آقایان
( زاده 1265 قزوین) وی که از ارامنه بود، دکترای حقوق را از سوئیس گرفت و پس از مراجعت به ایران وکیل دادگستری شد.با تصمیم و اقدام وزارت دارائی ،شرکت سهامی بیمه ایران تاسیس و آقایان عضو هیئت مدیره شد و تا دی ماه سال 1318 طول کشید.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اقدسیه (حصار ملا)
اقدسیه شمیران كه در مشرق تجریش قرار دارد واكنون اراضى آنجا داخل تهران بزرگ به شمار مىآید. در ابتدا باغ و عمارتى بوده كه به فرمان ناصرالدین شاه در مشرق كاخ صاحبقرانیه در نیاوران به نام امینه اقدس، عمه عزیزالسلطان (ملیجك معروف) و زن سوگلى خود ساخته مىشود و به نام او اقدسیه مىنامد. هنگامى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط