انگریز
انگریز- در عصر قاجاریه ایرانیان به انگلیس «انگریز »می گفتند. هنوز هم در مناطقی از افغانستان و تاجیکستان این نام رایج است. «مراد انگلیس است و انگریز از زبان پرتغالی در هندوستان معمول شده و از آنجا بدیگر ممالک اسلامی رسیده است .» (از حاشیه ٔ برهان قاطع چ معین ).
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
خودپرداز در تهران
خودپرداز اولین خودپرداز خاورمیانه در محل شعبه مرکزی بانک بیمه بازرگانان در خیابان جمهوری (شاه) تهران نصب شد و شروع به کار کرد. بانک بیمه بازرگانان این اقدام «در ده ثانیه پول دریافت کنید» را که بزرگترین ابتکار تاریخ بانکداری است، در سال 1351 انجام داد. مشتریان با یک کارت پلاستیکی با حروف رمزی بودند…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین هواپیما در تهران
نخستین هواپیما در خیابان مریضخانه (امام فعلى) تهران به زمین نشست. در آن زمان كه فرودگاهى نبود این خیابان مناسبترین نقطهاى بود كه خلبان هواپیما توانست فرود آید. این خلبان گویا ژنرال سایكس تبعه انگلیس بوده است. از آنجا كه مردم تهران اولین بار با چنین پدیده حیرت انگیزى برخورد مىكردند، دچار بهت و تعجب…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین مسابقه فوتبال
فوتبال از سالها قبل یعنى از دوره مظفرالدین شاه در تهران پا گرفت. قبل از آن انگلیسىها در جنوب كشور، فوتبال بازى مىكردند. نخستین مسابقههاى انجام شده در تهران به سال 1285 خ. باز مىگردد. در آن سالها اعضاى بانك شاهنشاهى (بانك ایران و انگلیس) و تلگرافخانه هند و اروپا و اعضاى سفارتخانه انگلیس در…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین سفارتخانه انگلیس
سرگور اوزلى اولین سفارتخانه انگلیس را در تهران در محله بازار، گذر لوطى صالح ساخت. زمین سفارتخانه را محمدخان زنبوركچى به فرمان فتحعلى شاه در اختیار وزیر مختار انگلیس قرار داد. / كتاب تهران، ج 5 و 6، ص 19.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اندرون
حرمسرا و حرمخانه پادشاهان قاجاریه را اندرون مىگفتند. حكام قاجار بدون توجه به مردم و وضع زندگى ایشان و آینده این سرزمین، در اندرون كاخ خویش غرق نوشیدن و آشامیدن و عیاشى بودند و هیچ حادثه و هیچ كاستى و نقصانى در زندگى روزمره مردم نمىتوانست به آرامش و اداره «اندرون» خللى وارد كند. هنگامىكه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن استقراضى ایران
یك سال پس از امتیازنامه بانك شاهنشاهى انگلیس، روسها نیز در مقام رقابت با انگلیسىها موفق به دریافت امتیاز تأسیس بانك استقراضى شدند. در ابتدا براى اینكه صورت ظاهر قضیه حفظ شود و خیلى زننده نباشد، یكى از روسهایى كه به ظاهر مدتها در خدمت دولت ایران بود به گرفتن امتیاز، آن هم نه به…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى ثقهالملك
اراضى بایرى كه در اواسط سلطنت ناصرالدین شاه، از شرق به خیابان دروازه یوسفآباد (حافظ) و از جنوب به خیابان امیریه (امام خمینى) و از غرب به خیابان باغ حسن آباد (خیابان استخر) محدود مىشد. از شمال به تأسیساتى از باغ حسنآباد مستوفى الممالك محدود به سه بخش تقسیم مىشد. بدین شرح: در گوشه جنوب…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط