پیمان نامه نابودی صنایع ایران
پیمان نامه نابودی صنایع ایران «والعصر. ان الانسان لفی خسر…» امین السلطان گفته بود:«ايرانيان نفري دو قران بيشتر نمي ارزند!» نمی دانیم اگر او هم از اصابت تیر عباس آقا در دم نمی مرد و چون ناصرالدین شاه فرصتی می یافت تا دم آخر بگوید:« اگر زنده بمانم جور دیگری بر این مردم سلطنت…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
القاب
امروزه شنیدن القاب پرطمطراق گذشته (به خصوص دوران قاجاریه) كه از واقعیتها بسیار دور و گاه دقیقاً بر خلاف معناى آن به كار مىرفت، به نظر هر خوانندهاى بازیچه مىآید؛ اما واقعیت قضیه این است كه لقب بخشیدن و لقب گرفتن در آن روزگار یكى از جدىترین راههاى كسب درآمد و قدرت بود؛ درآمد بدون…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اتابك
یا اتابیك (اتالیق) كلمهاى است تركى به معناى بابا بزرگ كه در دوران قاجاریه به عنوان لقب به میرزا تقى خان امیركبیر و میرزا على اصغر امینالسلطان و… اعطا گردید.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ابوالحسن
حاج ابوالحسن اصفهانى معمار باشى، ملقب به صنیعالملك در حدود سال 1245 ق. متولد و در سال 1305 ق. در گذشت. در سال 1300 ق. حاج ابوالحسن عنوان معمارباشىگرى سلطنتى را كسب كرد. در سال 1303 ق. ترقى كرده اداره بناخانه كه جزو ادارات امینالسلطان بود به وى واگذار شد كه در این شغل خیلى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
آصف الدوله (غلامرضا)
حاج غلامرضا خان (شهابالملك – آصفالدوله) پسر حسین خان نظام الدوله شاهسون اینانلو. چون پدرش حسین خان شهاب الملك در اواسط سلطنت ناصرالدین شاه (از 1285 تا 1289 ق.) رئیس توپخانه بود، او هم از آغاز جوانی وارد خدمت نظام شد و در سال 1300ق. از افسران ارشد و سرتیپ اول توپخانه گردید. در سال…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط