1396/01/02

ایزشنه‌‌گاه

«اندكى بعد از رسیدنم به تهران ارباب جمشید به دیدنم آمد و مرا دعوت كرد كه به خانه و باغ قشنگى كه داشت بروم… حیاط و باغى كه در جنب خانه‌‌اش در شهر است به سبك ایرانى طرح شده است… در یك سوى باغ درى است كه به اتاقى باز مى‌‌شود كه به مثابه ایزشنه…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/16

ارباب جمشید

ارباب جمشید بهمن (پسر بهمن پارسى) از زردشتیان مشهور اواخر دوره قاجاریه است. او كه خیاط ساده‌‌اى بود توانست به یكى از بزرگ‌‌ترین صرافان پایتخت و بلكه كشور تبدیل شود. صرافان آن زمان  اجازه داشتند پول به بهره بدهند. از این بابت بسیارى از مردم و حتى دولت به او بدهكار بودند و چه بسا…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/12/09

اراضى فرمانفرما

این اراضى در شمال اراضى مظفرى و غرب جمشید آباد قرار داشت.  «… بعداً فرمانفرما مدعى شد كه این اراضى (غرب جلالیه) از آنِ من است. ارباب جمشید یك كرور ذرع از آن اراضى را به عنوان حق‌‌السكوت به فرمانفرما داد و بعد دو كرور بقیه را خیابان بندى كرد و به مردم متفرقه فروخت……

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/11/16

آقا غلامحسین هراتی

مالك باغ اكبر آباد با قلعه عباس آباد و باغ‌های‌ آن و قلعه عباسیه بوده است. آقای‌ ستوده به نقل از اسناد كتابخانه دكتر اصغر مهدوی‌ می‌‌نویسد:  «عباس آباد را حاجی‌ میرزا آقاسی‌ آباد كرد. پس از او میرزا یوسف مستوفی‌‌الممالك خرید و بعد به پسرش میرزا حسن خان مستوفی‌ منتقل شد. در سال 1321ق.…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger

1395/11/16

آقا علی خواجه

وی‌ یكی‌ از خواجگان قاجاری‌ است كه صاحب حشمت و جاه می‌‌گردد و در پایان عمر ثروتی‌ می‌‌اندوزد. مقابل در ورودی‌ امروزی‌ كاخ صاحبقرانیه كمی‌ بالاتر سمت چپ خیابانی‌ كه در غرب صاحبقرانیه است، باغی‌ قدیمی‌ با چنارهای‌ كهنسال و ساختمانی‌ باقی‌ است كه در تصرف آقای‌ حسین ثقفی‌ اعزاز است.  حمله بابی‌‌ها (ترور ناموفق)…

بیشتر بخوانید

ارسال شده توسط

manger