خیار دولاب
خیار دولاب – در تهران قدیم خیار معروف و معمول خیار دولاب بود. گو اینکه خیار شمرونی هم بخشی از بازار را پاسخگو بود. نوع دیگر خیار که در تهران به فروش می رسید خیار اصفهان بود. /مولف در ترانه ای تهرانی که مرتضی احمدی خوانده از خیار دولاب یاد شده است: قلهک و زرگنده…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین تلفن
در سال 1285 ق. اولین تلفن بین شهرى، تهران را به مناطق قلهك و تجریش پیوند داد و تا سال 1304 خ. بین تعدادى از شهرهاى كشورمان سیم كشى تلفن انجام شد. !رجوع کنید به تلفن.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده اسماعیل بن زكریا (چیذر)
در پایین تپه چیذر اتاقى ساده با پوشش گنبدى و ایوان كوچكى در مشرق قرار دارد. مختصرى كاشىكارى از عهد ناصرالدین شاه زینت آن را تشكیل مىدهد و درخت چنار كهنسالى داشته كه اكنون شاخههاى متعدد آن هر یك درختى شده است. این امامزاده به باغستانهاى چیذر و رستمآباد مشرف است. مطلب قابل توجه اینكه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده اسماعیل (زرگنده)
زیارتگاهى قدیمى است. مردم آن را قدمگاه چهارده معصوم مىخوانند و سید اسحق هم مىگویند ر قدمگاه چهارده معصوم. / فرهنگ جغرافیایى ایران،ج 1، ص 104. این امامزاده در فضاى وسیع چند هزار مترى غرب رودخانه دربند قرار دارد كه قبلاً قبرستان اهالى زرگنده بود؛ اما سى چهل سال پیش، دیگر اجازه دفن ندادند و…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ارامنه
مسیحیان ارامنه بخش عمدهاى از اقلیتهاى مذهبى هستند كه پیشینه سكونتشان در تهران به دوران صفویه بازمىگردد. اولین ارمنى در تهران، اولین بار در زمان شاه عباس صفوى است كه ارامنه به تهران وارد مىشوند. در آن دوران دو خانواده مسیحى در تهران زندگى مىكردند كه در طول زمان به تعدادشان افزوده گشت. / تاریخ…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط