اولین پمپ بنزین در تهران
اولین پمپ بنزین تهران در خیابان امیریه نزدیك میدان منیریه تأسیس گردید و بعد به ترتیب پمپ بنزین شماره 2 تا 5 در خیابان انقلاب تقاطع سینما دیانا و خیابان رى جنب پل اتوبان آهنگ (اكنون تعطیل شده است) و خیابان بوذرجمهرى نرسیده به گلوبندك و جاده قدیم شمیران، ایستگاه اسدى نرسیده به میدان تجریش…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى مشایخ تهرانى
در جنوب شرقى تهران ناصرى قرار داشته و از غرب به خیابان حاجى ابوالفتح (خیابان رى)، از شمال به اراضى گار ماشین، از جنوب به اراضى مخبرالدوله و از شرق به اراضى خالصه محدود بود.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى مخبرالدوله
این قطعه زمین در جنوب شرقى تهران ناصرى جنوب گارماشین قرار داشته و از شمال به اراضى مشایخ تهرانى، از جنوب به زمین امینالملك، از غرب به خیابان حاجى ابوالفتح (خیابان رى) و از شرق به اراضى خالصه محدود بود. على قلى خان مخبرالدوله پسر بزرگ رضاقلى خان امیرالشعراء متخلص به هدایت و معرف به…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى فخرالدوله (2)
املاك دیگرى به نام ورثه فخرالدوله در بخش جدید محله عودلاجان قرار داشته كه از غرب به محل سابق ضلع شرقى حصار صفوى (خیابان رى)، از شمال به كوچه بىنام (آبشار شرقى)، از شرق به اراضى بیاض و از جنوب به كوچه قجرها (شهید بهرام موسوى) محدود بوده است. خانه فخرالدوله
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى حاجى ابوالفتح
حاجى ابوالفتح در جنوب شرقى تهران دو قطعه زمین داشته است: الف) قطعه نخست كه به شكل مستطیل درازى بوده در غرب تكیه حاج محمدحسن و حاجى ابوالفتح از محل تخریب ضلع جنوبى حصار و خندق پدید آمده بود و از خیابان حاجى ابوالفتح (میدان قیام) شروع مىشد و تا حوالى كوچه محمدیه فعلى ادامه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ابوالفتح
از تجار معروف تهران در دوره ناصرى است. مدرسه و مسجد جامع ابواالفتح (فتحیه) در خیابان رى كوچه حاج ابوالفتح از بناهاى وى مىباشد. متن كتیبه كاشى سر در مدرسه چنین است: «هوالواقف علىالضمایر. در عهد دولت خسرو صاحبقران ناصرالدین شاه… بناى این مسجد و مدرسه مشهوره به فتحیه را مرحمت و غفران پناه الحاج…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ارسال شده توسط
manger
آب مَنگُل
یكی از محلههای قدیم تهران و خیابانی با این نام، بالاتر از میدان قیام (شاه سابق) منشعب از خیابان ری. گذر آب منگل آنجاست. منگل به معنای مجرای آب است كه به صورت شترگلو باشد و ظاهراً كلمهای تركی است. منگلهای تهران هم همین طور بود، آب را از زیر خندق عبور میداده و وارد…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
آبشار
كوچه آبشار در ابتدای خیابان ری از كوچههای قدیم تهران است؛ به طوری كه در نقشه ترسیمی 1309 ق. نام این كوچه در محله عودلاجان مشاهده میشود. در اواخر قاجاریه، عشرتكدههای فراوانی در آن كوچه برپا شده بود كه زنان رانده شده و از نظرافتاده دربار قاجار در آنها میزیستند وبه همین سبب به كوچه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط