مهدی موش
مهدی موش- مهدی موش (درگذشته ۱۳۰۵ ق.) او کارش را از کودکی نزد آقامحمدحسن، صندوقدار شاه آغاز کرد. بعدها از اعضای صندوقخانه و فراشخانه ناصرالدینشاهی شد. فعلا سندی در ارتباط با هویت او در دست نیست، جز معرفی مختصری که مرحوم بامداد در جلد پنجم شرح رجال از او آورده است. او پس از اینکه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ارسال شده توسط
manger
خیابان مجمع الصنایع
خیابان مجمع الصنایع – به دستور ناصرالدین شاه تمام اهل حرفه و صنعت را در ساختمان مجمعالصنایع در خیابان باب همایون گرد آوردند و در حجرههای متعدد آن سکنا دادند و هر حجره را به صنعتگری اختصاص دادند تا به کار صنعت بپردازد.»(ذکاء، تاریخچه ساختمانهای ارگ سلطنتی تهران، ج۱، ۳۴۳-۳۴۴ و ۳۴۷ ) شمار استادان…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
خیابان بیضاوی غربی
خیابان بیضاوی – این خیابان در اوین واقع است. وجه تسمیه این خیابان و پیشینه بیضا از این قرار است: بیضا شهری است تاریخی در استان فارس و مرکز شهرستان بیضا، در حدود ۳۰ کیلومتری شمال غربی کلانشهر شیراز (اطلس گیتاشناسی استانهای ایران، تهران: ۱۳۸۳) بِیضا زادگاه کورش کبیر است. پس از حملهٔ اعراب، این…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین واگن اسبى
«امروز (20 نوامبر 1889 م. / 26 ربیع الاول 1307 ق.) شاه رسماً خط تراموا را در طهران افتتاح نمود. این خط كه از میدان توپخانه به سمت مشرق مىرود از خیابان چراغ گاز و مقابل بازار پامنار نزدیك سفارت روس مىگذرد. واگنها را طورى ساختهاند كه یك قسمت وسط آنها محفوظ و پوشیده است…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین مریضخانه دولتى
بیمارستان سینا اولین مریضخانه، در عهد ناصرالدین شاه افتتاح گردید. به همین سبب خیابان خاكى آن روز كه میدان توپخانه را به میدان باغشاه مرتبط مىساخت به نام خیابان مریضخانه شهرت یافت. !رجوع کنید به بیمارستان.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین چراغ گاز در تهران
در سال 1298 ق. براى نخستین بار چراغ گاز به تهران وارد شد و بلدیه تهران خیابان امیركبیر فعلى را با آن روشن نمود و به همین سبب خیابان مزبور به «خیابان چراغ گاز« شهرت یافت. ! رجوع کنید به خیابان چراغ گاز.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین جسد در مدرسه طب
بارنائود كه مردى نسبتاً بلند اندام و گرم گفتار و گشاده رو بود پیش از مرگش جسدش را به مدرسه طب تهران فروخت و از بهاى آن بر سرمایه كتابخانهاى كه در خیابان علاءالدوله (فردوسى) دایر كرده بود افزود. جسد او پس از مرگش تحویل مدرسه طب شد و این اولین بار بود كه عدهاى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین تراشكار
«اولین تراشكار تهران كه باید اولین تراشكار ایرانش نیز دانست مردى بود به اسم سید على جدم (از كارگران قورخانه) كه توانسته بود یكى از دستگاههاى كهنه قورخانه را خریده در دكانى، در خیابان چراغ برق كار گذارده، آهن تراشى باز بكند و بعد از آن، شعبه [اى دیگر] همان شخص در خیابان جباخانه (بوذرجمهرى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اولین آسفالت
اولین راه و خیابانى كه در ایران رنگ آسفالت را به خود دید، میدان توپخانه بود كه به مناسبت ورود ملك فیصل اول پادشاه عراق انجام شد. آسفالتى كه از سر در الماسیه كه انتهاى خیابان باب همایون بود شروع و به میدان توپخانه و اطراف آن رسید و ظرف سه روز انجام گردید. پس…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط