اسب دوانى
میدان اسب دوانى از محلهایى بود كه در تهران قدیم هر از چند گاهى مردم را براى تماشاى مسابقهاى از چابك سواران به خود جلب مىكرد. در كتب و اسناد تاریخى تهران سه محل را كه اسبدوانى در آن برگزار مىشده، مىشناسیم: الف) محل باغشاه فعلى؛ ب) فرح آباد یا دوشان تپه (شرق تهران قدیم)؛…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ارباب گیو
رستم گیو در مجلس شوراى ملى نماینده زردشتیان بود. عمارت بنانیه و اراضى سوهانك زمانى در تملك ایشان بود و اراضى جلالیه را نیز به اتفاق حاج رحیم اتحادیه خریدارى كرد. وزارتخانههاى معارف و دارایى در سال 1313 خ. در دفترخانه رسمى شماره 18 تهران بخشى از این اراضى را از ورثه وى و حاج…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ارباب جمشید
ارباب جمشید بهمن (پسر بهمن پارسى) از زردشتیان مشهور اواخر دوره قاجاریه است. او كه خیاط سادهاى بود توانست به یكى از بزرگترین صرافان پایتخت و بلكه كشور تبدیل شود. صرافان آن زمان اجازه داشتند پول به بهره بدهند. از این بابت بسیارى از مردم و حتى دولت به او بدهكار بودند و چه بسا…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى فرمانفرما
این اراضى در شمال اراضى مظفرى و غرب جمشید آباد قرار داشت. «… بعداً فرمانفرما مدعى شد كه این اراضى (غرب جلالیه) از آنِ من است. ارباب جمشید یك كرور ذرع از آن اراضى را به عنوان حقالسكوت به فرمانفرما داد و بعد دو كرور بقیه را خیابان بندى كرد و به مردم متفرقه فروخت……
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اتحادیه
حاج رحیم آقا تاجر، معروف به اتحادیه از تجار تهران بوده و زمانى كه مىخواستند دانشگاه تهران را در اراضى جلالیه احداث نمایند آن را از اتحادیه و صغار ارباب گیو كه مالكین آنجا بودند، توسط وزارتین معارف و دارایى خریدارى كردند. / جغرافیاى تاریخى شمیران، ج 1، ص 298.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
آب كرج
نهری از رودخانه كرج (نهركرج) كه آب را به تهران منتقل میكرد و پس از طی كیلومترها در بلوار كشاورز فعلی (جلالیه سابق) جاری میشد. محل نهر، اكنون نیز در وسط این بلوار زیبا جاری است. به این خیابان در گذشته «آب كرج» میگفتند وزمانی كه هنوز اطراف آن ساخته نشده بود و تنها شمال…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط