امامزاده لویزان
برفراز تپهاى كه در مشرق جاده بین تهران و كوهپایههاى شمال شرق قرار دارد، آنجا كه آبادى شمس آباد تمام مىشود و خانهها و باغهاى لویزان آغاز مىگردد، بقعهاى به نظر مىرسد كه ساختمان اصلى آن بناى چهارگوشى با پوشش گنبدى است. به طول و عرض خارجى قریب ده متر و محوطه داخلى آن از…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده اسماعیل بن زكریا (چیذر)
در پایین تپه چیذر اتاقى ساده با پوشش گنبدى و ایوان كوچكى در مشرق قرار دارد. مختصرى كاشىكارى از عهد ناصرالدین شاه زینت آن را تشكیل مىدهد و درخت چنار كهنسالى داشته كه اكنون شاخههاى متعدد آن هر یك درختى شده است. این امامزاده به باغستانهاى چیذر و رستمآباد مشرف است. مطلب قابل توجه اینكه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده ابوطالب (فرحزاد)
در منتهىالیه شمالى فرحزاد (فره زاد) آنجا كه جاده فرحزاد به طرف یونجهزار و امامزاده داوود مىرود، بر فراز تپه طرف دست راست جاده در میان انبوه درختان، باغ با نزهتى جلب نظر مىنماید. این زیارتگاه به نام امامزاده ابوطالب خوانده مىشود و ساختمان آن به امامزاده عزیز اوین شباهت دارد. بناى اصلى آن شامل…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
استودان
«استو» جزو اول استودان به معنى استخوان است؛ پس استودان یعنى استخوان دان و آن ظرفى بوده است كه اغلب از گِل پخته یا سنگ و یا گل و آهک به شكل خمره مىساختند و ایرانیان باستان براساس رسوم مذهبى، مردگان خویش را در آنها كه بر فراز كوه قرار داده مىشد، مىنهادند. در قسمت…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
ازبكى
محوطه باستانى ازبكى در 73 كیلومترى غرب تهران در منطقه ساوجبلاغ واقع است. در این محوطه تپههاى متعددى با نامهاى تپه ازبكى، كوموش تپه، جیران تپه، مارال تپه، یان تپه، دوشان تپه، تپه تختگاه قرار دارد. در كاوشهایى كه اخیراً باستانشناسان كشورمان در آنجا انجام دادهاند، به آثار ارزشمند تاریخى با قدمت نُه هزار سال…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط