اولین تیم فوتبال
فوتبال از انگلستان به ایران آورده شد. این بازى در ایران، از دوران تأسیس سفارت انگلستان در سال 1865 م. شكل گرفت. در آن مقطع تعداد كاركنان سفارت نسبتاً زیاد بود. به علاوه در تهران انگلیسىهاى زیادى زندگى مىكردند كه براى سرگرمى خود در میدان مشق حوالى میدان امام خمینى (توپخانه سابق) بازى مىكردند. تماشاى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن حجتیه
تشکیلاتی بود که با هدف اصلی، دفاع از اسلام در مقابل بهائیت و تلاش برای «فراهم کردن زمینه ظهور امام عصر» در سال ۱۳۳۲ به رهبری یک روحانی شیعه به نام شیخ محمود حلبی تأسیس شد./مقالۀ حجتیه در دانشنامۀ ایرانیکا. حلبی این گروه را در سال ۱۳۶۲ پس از تهدید امام خمینی و متهمشدن به خیانت و ارتجاع، تعطیل کرد.اختلاف اصلی…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى میرزا شفیع مستوفى
در دوره ناصرى در ضلع شرقى خیابان باغ انگورى (ولىعصر) و قواره دوم از تقاطع این خیابان با خیابان امیریه (امام خمینى) یعنى میدان سردر سنگى آن زمان قطعه زمینى بود كه به میرزا شفیع مستوفى تعلق داشت. محدوده آن اراضى چنین بود: از شمال به باغ میرزا رضاقلى خان مستوفى، از جنوب به سراى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى متعلق به باغ امیریه
باغ امیریه به كامران میرزا امیریه پسر ناصرالدین شاه تعلق داشت. این باغ با اراضى جنوبىاش كه به دو بخش تقسیم مىشد مستطیل بسیار وسیعى را تشكیل مىداد، كه ضلع شمالى آن خیابان باغ شاه (امام خمینى)، ضلع شرقىاش خیابان امیریه (ولىعصر)، ضلع جنوبىاش خیابان بىنام (منیریه) و ضلع غربىاش در قسمت باغ منیریه (متعلق…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى صنیع لشكر
در نقشه نجمالدوله چاپ 1309 ق. در غرب خیابان باغ حسنآباد (خیابان استخر) و شمال خیابان امیریه (خیابان امام خمینى) زمین وسیعى قرار داشت كه متعلق به صنیعلشكر بود. امروز در بخش شرقى این اراضى خانهسازى شده و در قسمت غربىاش اداره ثبت احوال قرار دارد.
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى خالصه (مبیعى وزیر)
همانطور كه از نام این اراضى پیداست، اراضى مزبور متعلق به دولت بوده است كه وزیر (مستوفىالممالك) آن را خریدارى مىكند. این اراضى در گوشه شمال غربى تهران ناصرى و در مجاورت حصار قرار داشت و از دروازه باغ شاه شروع مىشد و تا حدود محلى كه امروز چهارراه ولى عصر و انقلاب (كافه بلدیه)…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى ثقهالملك
اراضى بایرى كه در اواسط سلطنت ناصرالدین شاه، از شرق به خیابان دروازه یوسفآباد (حافظ) و از جنوب به خیابان امیریه (امام خمینى) و از غرب به خیابان باغ حسن آباد (خیابان استخر) محدود مىشد. از شمال به تأسیساتى از باغ حسنآباد مستوفى الممالك محدود به سه بخش تقسیم مىشد. بدین شرح: در گوشه جنوب…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى اقبالالدوله
در دوره ناصرى در ضلع شمالى خیابان امیریه (امام خمینى) و در فاصله خیابان بىنام (شیخ هادى) و خیابان باغ انگورى (ولى عصر) از شرق به غرب چهار قطعه باغ و زمین قرار داشت بدین ترتیب: الف) قطعه زمینى بىنام. ب) باغ حاجى شیخ زینالعابدین. ج) زمین اقبالالدوله. د) سراى آقا. امروز در این اراضى…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط