موزه‌ نقشه تهران میزبان روایت تاریخی محله ارگ شد

نشست تخصصی محله‌های تهران در عصر قجر با حضور علاقه‌مندان و سخنرانی داریوش شهبازی تاریخ‌پژوه و مهرشاد کاظمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران به‌همت موزه‌ی نقشه برپا شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، داریوش شهبازی در نشست تخصصی محله‌های تهران در عصر قجر با تاکید بر اهمیت شناخت تاریخ و تأثیر آن بر میزان علاقه‌مندی به فرهنگ و جامعه یک شهر، گفت: در کشورهای توسعه‌یافته به‌طور دائم تلاش می‌شود تا به میزان دانش یک جامعه به‌ویژه در حوزه تاریخ افزوده شود؛ چرا که هرچه میزان آگاهی از گذشته یک سرزمین و فرهنگ آن، بیشتر باشد علاقه‌مندی به آن افزایش پیدا می‌کند از این رو برگزاری نشست‌های شناخت شهر تهران را باید گامی ارزشمند دانست.
این تاریخ‌پژوه در ادامه با معرفی تاریخ محله ارگ به معرفی یکی از مهم‌ترین محله‌های تهران پرداخت و تصاویری از نقشه‌های آن زمان را نشان داد.
در ادامه این نشست مهرشاد کاظمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران با ابراز خرسندی از برپایی نشست‌های تخصصی تهران‌شناسی در مکان‌های مرتبط همچون موزه نقشه تهران گفت: در این دوره از مدیریت ستاد گردشگری شهر تهران تلاش‌کردیم تا پژوهش‌محور باشیم و داده‌های این شهر تاریخی و جذاب را گردآوری کنیم که نتیجه‌ی آن در سایت https://visit.tehran.ir/ قابل رؤیت است.
رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران گفت: در حال حاضر ۱۲۰۰ مکان گردشگری شهر تهران در سایت https://visit.tehran.ir/ به طور کامل معرفی شده است.
رئیس ستاد گردشگری شهر تهران با اشاره به وجود نزدیک به ۲۰۰ موزه در شهر تهران اظهار کرد: اگر تهران را شهر موزه‌ها بنامیم، اغراق نکرده‌ایم و همین نشانه کافی است تا بدانیم این شهر تا چه اندازه ظرفیت ناشناخته در حوزه گردشگری دارد که باید برای شناخت آن، زمان صرف کرد.
وی برگزاری نشست تخصصی محله‌های تهران در عصر قجر در موزه نقشه تهران را ابتکار خوبی دانست که مخاطبان را بیشتر با فضای این موزه آشنا کرده و ابراز امیدواری کرد این جلسات آموزشی ادامه پیدا کند.
در پایان این برنامه علاقه‌مندان حاضر در این نشست، خواستار برگزاری مستمر این جلسات آموزشی در موزه نقشه تهران شدند.
موزه نقشه تهران به عنوان بخشی از مرکز آمار و رصد شهری، در زیر مجموعه‌ی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران فعالیت می‌کند. این موزه مجموعه‌ای بی‌نظیر از نقشه‌های قدیمی و اصیل شهر تهران و همچنین مستندات قدیمی و کتب مرتبط را در اختیار دارد.
منبع: خبرگزاری مهر

ارسال دیدگاه

ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

مقالات مرتبط