مستوفی الممالک
مستوفی الممالک– در دورة فتحعلیشاه، برای امورمالیاتی، سرپرستی به نام مستوفی الممالک تعیین شد و زیر نظر او، برای هر چندین ولایت، یک نفر مستوفی معین شد؛ بنابراین، مستوفی الممالک در حکم وزیر دارایی کنونی بوده و بر دخل و خرج کشور، نظارت داشتهاست. مستوفی، هرسال عملیات صاحب جمعان قلمرو خود را رسیدگی میکرد، صورت…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن انسانیت یا محال ثلاثه
مجمع یا انجمن انسانیت، توسط عدهاى از اهالى ولایات سهگانه تفرش و آشتیان و گرگان كه در تهران ساكن بودند، در اوائل شوال 1325ق. تأسیس شد و در روز پنجشنبه 25 ذىالحجه رسماً افتتاح شد. (صوراسرافیل، ش 18، ص 5) جلسات آن به صورت هفتگى در روزهاى یكشنبه در مركز انجمن واقع در گلوبندك خانه…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امامزاده داوود
از فرحزاد تا امامزاده داوود چند كیلومتر مسافت است كه زوار آن را پیاده یا به وسیله چارپایان طى مىكنند و قهوهخانه و استراحتگاهى معروف به یونجهزار در بین راه، محل توقف و تجدید قواى گروه زوار است. امامزاده داوود در سالهاى پیش بقعه امامزاده داوود(ع) مشتمل بر ساختمانهاى سنگى بر صحن و…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى نصرت آباد قدیم
این اراضى در شمال تهران ناصرى و مجاور ضلع شمالى حصار و شمال و غرب باغ بزرگ حسنآباد مستوفىالممالك قرار داشت. اراضى مزبور از دروازه یوسف آباد (چهارراه كالج) به خیابان جناب وزیر (ولىعصر) كشیده شده بود. هتل بلدیه (كافه بلدیه یا بلدى) یعنى پارك دانشجوى كنونى و تئاتر شهر امروز در این اراضى بنا…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى سفارت فرانسه
در شمال باغ بزرگ حسنآباد مستوفى الممالك یك قطعه بزرگ زمین بایر قرار داشت كه استخر وسیعى در آن بود و بخشى از آن به نام مصباح الملك و یحیى خان ارمنى و قسمتى هم به نام سفارت فرانسه ثبت شده است. وجود استخر به احتمال قوى محل ذخیره آب براى باغ حسن آباد بوده…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى خالصه (مبیعى وزیر)
همانطور كه از نام این اراضى پیداست، اراضى مزبور متعلق به دولت بوده است كه وزیر (مستوفىالممالك) آن را خریدارى مىكند. این اراضى در گوشه شمال غربى تهران ناصرى و در مجاورت حصار قرار داشت و از دروازه باغ شاه شروع مىشد و تا حدود محلى كه امروز چهارراه ولى عصر و انقلاب (كافه بلدیه)…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اراضى ثقهالملك
اراضى بایرى كه در اواسط سلطنت ناصرالدین شاه، از شرق به خیابان دروازه یوسفآباد (حافظ) و از جنوب به خیابان امیریه (امام خمینى) و از غرب به خیابان باغ حسن آباد (خیابان استخر) محدود مىشد. از شمال به تأسیساتى از باغ حسنآباد مستوفى الممالك محدود به سه بخش تقسیم مىشد. بدین شرح: در گوشه جنوب…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط