میدان راه آهن
میدان راه آهن رضاشاه در ۲۱ آذر ۱۳۰۴ سلطنت خود را آغاز کرد و ضمن انتقال ناحیه حکومتی به محدوده کاخ مرمر، تغییرات ساختاری وسیعی در پایتخت ایجاد نمود. بلدیه پایتخت، خیابانهای جدید با مغازهها، رستورانها، کافهها، اتومبیلها، آسفالت، چراغ برق و غیره را احداث نمود. ایستگاه راهآهن و میدان راهآهن در مقابل آن در…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
انجمن آثار ملى
در سال 1304 خ. انجمنى به نام فوق مركب از جمعى از دانشمندان و رجال معروف براى حفظ آثار باستانى و تعظیم و تكریم رجال تاریخى در تهران تشكیل گردید و نخستین قدم را براى ساختمان آرامگاه فردوسى در طوس برداشت و پس از انعقاد جشن هزاره فردوسى و ساختن آرامگاه مذكور تعطیل شد و…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
امانیه
تپهاى بوده است جزو اراضى الهیه كه بعدها با تفكیك و فروش اراضى الهیه توسط ورثه خانم فخرالدوله مالك آنجا، از الهیه جدا شد و در ساخت و ساز پنجاه شصت سال پیش مورد هجوم بساز و بفروشها قرار گرفت و ساختمانهاى فراوانى در آنجا احداث شد. ایرج افشار نقل مىكند: «… قوشباشى باغبان معمر…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اعتصامزاده
ابوالقاسم اعتصامزاده فرزند غلامحسین خان اعتصامالسلطنه، در 1270 ش متولد شد. پس از انجام تحصیلات مقدماتى و عالى در ایران به اروپا رفت و در ژنو در مؤسسه بینالمللى علوم صنایع مستظرفه را فراگرفت و در زبان و ادبیات فرانسه به درجه عالى رسید. به تألیف و ترجمه پرداخت و چند كتاب نوشت از جمله…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
اسكناس
واژه اسكناس به وسیله روسها به ایران رسیده است. در زبان روسى بدان اسیگوناس[1] گویند و آن از كلمه لاتینى اسیگنو[2] مأخوذ است. اسکناس بانک شاهنشاهی انگلیسی- تهران واژه اسكناس اول بار در زمان فتحعلى شاه وارد زبان پارسى شد و بعد در زمان ناصرالدین شاه براى اولین بار «جولیوس سزار رویتر»…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط
manger
احمد امیراحمدی
(۱۲۶۳ – ۱۳۴۴ ش) نخستین سپهبد ایران در دوره رضاشاه بود. او از عوامل موثر در کودتای سوم اسفند بود و در طول حیات خود هشت بار وزیر جنگ، دو مرتبه وزیر کشور، پنج نوبت فرماندار نظامی تهران، دو بار فرمانده کل ژاندارمری و سال ها فرمانده لشکرهای لرستان و آذربایجان و ۱۶ سال عضو مجلس سنا بودهاست. او در زمان کودتای سوم…
بیشتر بخوانیدارسال شده توسط